Tack Bill Hjalmarsson!

Det är med stor ödmjukhet och tacksamhet som styrelsen meddelar att vi tagit emot ett arv efter Bill Hjalmarsson på nästan 600 000 kr. Bill som gick bort under våren hade ett stort hjärta till föreningslivet och SAIK. Vi är otroligt tacksamma för denna fina gest och vi återkommer med information till medlemmar på kommande årsmöte om detta. På bilden ser du Bill Hjalmarsson (övre raden, längst till vänster) i unga år när han deltog i SAIK:s bandylag. Bandy var för övrigt SAIK:s första lagsport. Fotot är taget kring 1945.

Hjälp Jesper Persson

I mitten av november drabbades Jesper Persson 20 år, av en fruktansvärd olyckshändelse. På en semesterresa i Egypten föll han så olyckligt i samband med lek med boll vid poolen, att 6:e nackkotan krossades. Förlamad fördes han till ett sjukhus i närheten, och man konstaterade att det bästa för Jesper var att få honom opererad i Sverige. Det som Ni nu kommer att läsa är anledningen till att vi skriver detta brev.

Jesper hade ca 1 månad innan detta hände, flyttat hemifrån till egen lägenhet i Alingsås. Med allt vad det innebär med flytt och spänningen att få en egen lägenhet, så finns en förståelse att man kanske inte alltid tänker praktiskt och på saker som är viktiga i samband med detta. När man bor hemma så finns ett skydd i hemförsäkringen för ens barn. Jesper hade i samband med flytten inte tagit någon egen hemförsäkring, en miss som nu i samband med olyckan skulle visa sig bli mycket dyrbar. Jesper hade i detta nu ingen försäkring som gick in och bekostade den viktiga transporten hem till Göteborg och Sahlgrenska lasarettet. Jespers föräldrar som förståligt nog var helt förkrossade gjorde som alla andra föräldrar skulle ha gjort. Man tog kontakt med banken och ordnade hemtransport med ambulansflyg för att få hem sonen så fort som möjligt och till den viktiga operationen. I tankarna fanns att det löser sig kanske ändå med någon försäkring. Nu vet de bättre, ingen försäkring finns som täcker denna viktiga med ack så otroligt dyrbara transport.

Vi tog kontakt med Jespers farbror och hans familj och undrade om det fanns något vi kunde hjälpa till med t.ex. med en insamling till Jesper som nu har fullt upp med sig själv och att träna och försöka komma tillbaka så bra det nu bara går.

Vi vet att många har hört av sig och vill hjälpa till, då det har blivit känt för många Jespers situation.

Eftersom Jesper kommer från en fotbollsfamilj där Sollebrunns AIK ligger dem varmt om hjärtat, så känns det naturligt att klubben står bakom denna insamling till Jesper. Jesper hade sedan flera år en självklar plats i SAIK:s seniorlag, där han på mittfältet alltid var en kämpe, och en god lagspelare.

Jesper är också en mycket bra kompis både på och utanför planen, alltid populär med glimten i ögat.

Vi vill nu att Ni som får detta brev sätter Er in i Jespers och hans familjs situation och försöker utifrån Era möjligheter bidra med det Ni kan, i företaget eller/och privat, så att Jesper får en lättare väg tillbaka. Vi hoppas på Er givmildhet och tackar på Jespers och hans familjs vägnar i förhand.

Pengarna sätt in på Sollebrunns AIK:s bankgiro 5744-9159 och märk insättningen med Jesper.

Har Ni några frågor kring detta så går det bra att kontakta någon av oss

För Sollebrunns AIK och insamlingen

Marcus Ribbing                           Peter Ribbing